Pannlampor för olika behov

​Pannlampor är en bra sak att investera i, då de kan användas till en mängd bra saker. En pannlampa fungerar att ha när du ska ut och springa på kvällen, eller om du tänkt bestiga ett berg som till exempel Kebnekaise. Kanske du är en orienterare? Oavsett varför du behöver en pannlampa, så finns det en del att tänka på när ska välja sort. 

Det finns till exempel LED pannlampor men sedan finns det även olika ljusstyrkor, olika modeller, olika märken och så vidare. Ett ord du kommer läsa eller höra när du letar pannlampor är lumen. Det är ett internationellt mått på hur man mäter ljusstyrka. Ju högre lumen, desto mer ljus kan man enkelt förklara det på.

Hur väljer du rätt pannlampa?

När det kommer till att välja rätt pannlampa, så är det så att du måste fundera på vad du ska ha den till. Ska du följa vandringsleder eller är du en person som gillar att springa ute i terräng? Bra distansljus är viktigt oavsett, men den kan ha olika styrka beroende på just terrängen du tänkt vara i.

 En annan sak att fundera på när du tittar på LED pannlampor är att kolla om den är vattentätt. Du kan hamna i ett konstant regnande när du är ute och då är det bra om din pannlampa tål det! Kolla även av vad den har för batteritid, så du inte står helt utan ljus helt plötsligt. Ett tips är att alltid ta med både extra batterier så väl som extra pannlampor.​​